בצק עלים
חומרים:
1 קילו קמח
8 כפות חומץ
8 כפות שמן
3 כוסות מים (כוס חד פעמית)
כף מלח
3 מרגרינות ללא מלח רכות מעט (מומלץ להשתמש בחמאה)
אופן ההכנה:
ללוש את כול חומרי הבצק היטב חוץ מהמרגרינה, לחלק ל-3 כדורים שווים, לכסות לתת לנוח 10 דקות.
לרדד כול כדור על משטח מקומח היטב גדול ככול האפשר, למרוח את המרגרינה על כול המשטח ולקפל ל-4 באופן כזה:
להביא את החצי מצד ימין לאמצע, להניח עליו את החצי מצד שמאל,
לקפל לאמצע את החלק התחתון, לקפל לאמצע את החלק העליון ולסגור כמו ספר.
לעטוף בניילון ל-3- שעות לפחות, להוציא מהמקרר לרדד שוב היטב על משטח מקומח ולקפל באותו אופן עוד פעמיים בהפרש של 3 שעות בין קיפול לקיפול רק שהפעם ללא מרגרינה.
אחרי שהבצק נח לפחות לילה במקרר ניתן להקפיאו ולהוציא לפי הצורך.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|