x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

שטרויזל גבינה או תפוחים

 

חומרים לבצק )   תבניות פאי מאורחות)

 200 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה מס' 1

1 כף מים קרים

 כפית תמצית וניל

3  כוסות קמח

1/2  שקית אבקת אפיה

 

אופן הכנת הבצק:

ללוש היטב את חומרי הבצק, להפריש כדור (בערך שליש) לשים בשקיות ניילון

ולהכניס להקפאה, לחלק את הבצק הנותר ל-2 כדורים שווים, לרדד על משטח מקומח

מלבן ארוך לרפד את התבניות גם בדפנות, לדקור את הבצק,  

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-5 דקות לא להזהיב.

 

 

להוסיף את המילוי בצורה שווה ל-2 התבניות, לגרר בפומפייה על הצד עם החורים הגדולים את הבצק על המילוי (להשתדל שיכסה את כול המילוי, להחזיר לאפיה עד לקבלת גוון זהוב חום.

 

מלית גבינה:

3 גבינה 5%

1 שקית אינסטנס פודינג וניל

3 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

1/2 כוס סוכר (או יותר לפי הטעם)

 

אופן הכנת מלית הגבינה:

לטרוף היטב עם מזלג את הביצים

להוסיף את שאר החומרים לערבב היטב עד לתערובת חלקה  

להוסיף לבצק בצורה שווה לגרד עם הפומפייה את הבצק בצורה שווה

לאפות עד לקבלת צבע זהוב חום.

 

מלית תפוחי עץ:

7 תפוחי עץ  (לא קטנים מקולפים וחתוכים דק)

כפית תמצית וניל

2 שקיות סוכר וניל

כף חמאה

1/2 כוס סוכר (או יותר לפי הטעם)

1/2 צנצנת ריבה טובה לפי בחירה

 

אופן הכנת המילוי תפוחים:

להכניס את מילוי התפוחים למחבת להניח על אש גבוהה כ-5 דקות ולצנן

למרוח את הריבה על הבצק ואז להוסיף את מילית התפוחים  ומעל את הבצק המגורר                                                                                                       בהצלחה רבה! ליאורה


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם