x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוגת שוקולד עם בצק פריך

 

תבנית קפיצית עגולה 28 

 

 

בצק פריך:

 כוס וחצי קמח רגיל

 כוס וחצי קמח אוסם

 260 גרם מרגינה רצוי חמאה 

2 חלמונים

 קמצוץ מלח

5  כפות מי סודה קרה (גם מים זה בסדר)

2 שקיות סוכר וניל

קליפת לימון מגורדת

 

מילוי:

2  כפות קקאו

 כוס וחצי  סוכר

1/2  כוס מים

 200 גרם שוקולד מריר

100  גרם חמאה/מרגרינה

1  כף רום

 1 כף קוניאק

 5 חלמונים

 7 חלבונים

2  כפות קמח

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

 אבקת סוכר לקישוט

 

אופן הכנת המילוי:

לשים בכלי את הקקאו, הסוכר והמים, לבשל על אש קטנה עד להמסה, להוסיף את השוקולד המריר להמשיך

לערבב עד שיימס לגמרי ולבסוף להוסיף את החמאה, לכבות את האש לתת 5 דקות צינון ולהוסיף את החלמונים, האגוזים והקמח לערבב היטב, להקציף היטב את החלבונים ובתנועות עטיפה

להוסיף לתערובת השוקולד.

 

 

 

אופן הכנת הבצק:

ללוש היטב את חומרי הבצק להכניס ל-1/2 שעה למקרר, לחלק ל-2 כדורים שווים, לרדד ל-2 עיגולים כגודל העיגול של תחתית התבנית, להניח עיגול אחד על התחתית ולהדק כולל הדפנות על מנת לאטום את התבנית  שהתערובת לא תיזל.

 

להוסיף  את תערובת השוקולד לבצק, לרדד את החלק השני של הבצק, לגלגל אותו על המערוך ולהניח על קצה התבנית תוך כדי שחרור המערוך והנחת הבצק על המילוי.

להכניס טיפה את הדפנות פנימה עם סכין, לקחת מזלג לנעוץ קל על גבי הבצק (לא לחורר). 

 

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כשעה עד שהעוגה מקבלת צבע חום בהיר (גם אם נראה שזה מעט רוטט, כשהעוגה מתקררת היא מתקשה, לאחר צינון העוגה לפזר אבקת סוכר.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם