x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוגת תפוחים ומחית דובדבנים (תבנית מלבנית)

 

 

 חומרים לבצק:

200 גרם חמאה

3 כוסות קמח

1 ביצה

כפית גרידת לימון

1/4 כוס סוכר

1 סוכר וניל

 

חומרים למילוי:

7 תפוחים בינוניים (קלופים וחתוכים קטן)

כף ריבת משמש או אחר

כף ברנדי

1/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

3/4 קופסת מחית דובדבנים (300 גרם)

 

חומרים לציפוי פירורי בצק:

50 גרם חמאה

כף סוכר חום

כמה שנכנס קמח

 

אופן ההכנה:

            

 ללוש את חומרי הבצק לעטוף בניילון להכניס למקרר ל-10 דקות  בקיץ ל-30 דקות. לשים את התפוחים החתוכים, הריבה, סוכר וניל והברנדי, במחבת לבשל על אש גבוהה  כ-5 דקות לספיגת הנוזלים ולצנן.

 

לחלק את הבצק ל-2 כדורים, לרדד על משטח מקומח כדור למלבן ולהניח על התבנית להדק היטב בקצוות, להוסיף את התפוחים שהתקררו וליישר.

לרדד את החלק השני של הבצק ולהניח מעל, למרוח את מחית הדובדבנים על הבצק.

לערבב את חומרי הציפוי בעדינות שלא יתקבל בצק אלה תערובת פירורית לחה לפזר על  הריבה.

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהציפוי משחים.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם