x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 





שבלולי שמרים במילוי ממרח שוקולד וחלבה

 חומרים לבצק:

1  ק"ג קמח

 30  גרם שמרים טריים/שמרית

1  כוס סוכר

 2.5  עד 3 כוסות מים/חלב פושרים (כוס חד פעמית פשוטה)

 קליפת לימון מגורדת

1/2  כוס שמן

  200 גרם חמאה/מרגרינה

 קורט מלח

 3 חלמונים

 כפית תמצית וניל

למילוי:

קופסת ממרח שוקולד השחר או נוטלה

1 קופסה שערות חלבה (250 גרם(

 1 ביצה טרופה למריחה

 

סירופ דבש:

1 כוס מים

 1 כוס סוכר

חצי לימון סחוט

כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. ללוש את כול חומרי הבצק היטב (חוץ מהחמאה), לכסות ולהשאיר  להתפחה.

 2. לחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים, (לחלק את החמאה גם  ל-4). לרדד כול חלק על משטח מעט מקומח.

 

3. למרוח את החמאה ולקפל ל- 4  כמו בצק עלים באופן הבא: להביא את החלק השמאלי לאמצע, מעליו את החלק הימני     לקפל את החלק הקדמי לאמצע, את העליון לאמצע ולקפל כמו ספר.

  

4. להכניס לשקית ניילון כול חלק בנפרד ולאכסן במקרר לשעה לפחות, להוציא מהמקרר לרדד שוב ולקפל  עוד פעמיים באותו אופן  רק שהפעם ללא חמאה/מרגרינה.

הערה: רצוי שהבצק ינוח לפחות לילה במקרר.

 אופן הכנת הסירופ:

להביא לרתיחה להנמיך את האש ולבשל עד לקבלת צמיגות מעט קשה, להוסיף את הווניל  ולערבב היטב.

אופן הכנת המילוי:

לרדד  את הבצק למלבן בעובי סנטימטר בערך, למרוח ממרח שוקולד על כול העלה להשאיר את הדפנות ריקות.

לפזר את שערות החלווה מעל ולגלגל. בסכין חדה ומשוננת לחתוך  15 פרוסות להניח על תבנית עם נייר אפיה, למרוח ביצה ולהשאיר לתפיחה נוספת.

(רצוי לשמור מרחק אחד מהשני).

 

לחמם את התנור מראש, להוריד ל-180 מעלות, לאפות עד לקבלת גוון שחום, למרוח את הדבש/סירופ על העוגיות מיד עם הוצאתן מהתנור.

 

אם התאפקתם ולא אכלתם הכול מיד, לאכסן את העודפים בקופסה אטומה במקפיא.

 

בהצלחה רבה! ליאורה






 






 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם