x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

סמבוסק עירקי עם  חומוס

 

חומרים לבצק: (ל-30 יח')

600 גרם קמח

1 ביצה (לא חובה)

כפית מלח נדיבה

כפית סוכר

1/4 כוס שמן

2 וחצי כוסות  מים פושרים

2 כפות שמרית

 

אופן הכנת הבצק:

ללוש היטב את הבצק, להכניס את הקערה לשקית ניילון לתפיחה

לאחר התפיחה ללוש להורדת הנפח, ולאפשר תפיחה או שניים נוספים.

 

חומרים למילוי:

4 כוסות חומוס (שהושרה מראש לילה קודם)

4 בצלים גדולים קצוצים

כפית מלח שטוחה

כפית מרק עוף

כפית פלפל שחור

כפית כמון

 

אופן הכנת המילוי:

לשים בסיר את החומוס לכסות עד גובה החומוס במים ולבשל מס' שעות

עד שהחומוס רך מספיק.

(אני מבשלת בסיר לחץ) כשהחומוס קר לטחון במכונת בשר חשמלית, לערבב היטב את החומוס עם הבצל כולל השמן שלו, תבלינים

וחצי כוס מנוזלי הבישול של החומוס, לתת מנוחה במקרר של שעתיים לפחות.

 

לחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים, לרדד על משטח מקומח כל חלק לעיגול מעט עבה, לקרוץ עם כוס עיגולים, להניח מלית נדיבה במרכז  ולסגור,

ולהדק היטב את הקצוות באצבע להניח על השולחן ולעבור עם המזלג על הקצוות זה גם מהדק וגם נותן טקסטורה יפה.

 

להניח על סדין מקומח, לא להתפיח ישר להתחיל לטגן.

 

לפני שמניחים בשמן לדקור את פני הסמבוסק במזלג בצורה קלה (לא לחורר בשום אופן), להורדת הנפח אחרת הם מתהפכים בשמן ומקשים את הטיגון, כמו-כן ללחוץ על פני הסמבוסק עם 4 אצבעות להורדת הנפח,

ולהכניס לטיגון בשמן עמוק וחם.

  

לאחר שהתקררו אפשר להקפיא בקופסה סגורה הם נשמרים היטב.

 

  

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם