x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 


סרדינים צמודים (מזוזין)

 

18 סרדינים (קילו ורבע בערך(


 

חומרים למילוי:

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

13 שיני שום גדולים כתושים

2 כפות אריסה ביתית חריפה מעט

כפית כמון

מלח לפי הטעם

1/4 כוס שמן

 

חומרים לציפוי:

קמח

2 ביצים טרופות

שמן לטיגון עמוק

 

 

אופן ניקוי הדגים:

1.  לגרד עם סכין את הקשקשים היטב.

2.  לחתוך את הראש, בזהירות להוציא את האידרה (עמוד שדרה) לכול אורך הדג..

3.לשטוף היטב, לשים במסננת ולפזר מעט מלח עבה  להשהות כ-1/2 שעה, לשטוף שוב.

4. לקחת פינצטה ולהוציא  את כול הקוצים הקטנטנים שנשארו.

 

אופן הכנת המילוי:

לערבב את כול חומרי המילוי ולהשהות כ-10 דקות לספיגת הטעמים.

לשים כפית מלאה על סרדין אחד ולהניח מעליו סרדין שני, להדק היטב לצפות בקמח

לטבול בביצה להכניס לשמן עמוק וחם.

 

הערה: רצוי לשחק עם האש פעם גבוה ופעם נמוך, שיהיה טיגון ארוך ואיטי על-מנת שהקוצים הקטנטנים שנותרו יקבלו קרנצ'יות.

להוציא מהשמן ולעטוף כל סרדין בנייר סופג כפול.

 

 

 בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם