x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

בצק פילו במילוי בשר ורוטבפטריות

  

 

 כמות הבשר מספיקה ל-2 רולדות  (10 מנות בערך) מתאים כמנה ראשונה

           

חומרים:

 1/2 ק"ג בשר טחון

 3 בצלים גדולים קצוצים

1/4  כוס שמן

 פלפל שחור

 מלח

 כפית מרק עוף

1 ביצה (לא חובה)

1 חב' בצק פילו 

 

חומרים לרוטב פטריות:

 2 בצלים גדולים קצוצים

2  סלסלות פיטריות לבנות טריות קצוצות

3/4  כוס מים

 כף אבקת מרק פטריות

 מלח

 פלפל שחור

1/4 כוס שמן

 

אופן הכנת המילוי:

לחמם את השמן להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה, להוסיף את הבשר וכל הזמן למעוך עם מזלג למנוע גושים גושים.

 

להוסיף את התבלינים ולטגן עוד מס' דקות, לתת לתערובת להתקרר היטב.

להעביר למעבד מזון ולטחון טחינה קלה על ידי פולסים  מס' פעמים שהעיסה לא תהיה מחית מדי.להוסיף ביצה וללוש היטב (רצוי לשים במקרר לשעתיים לפחות(.

 

אופן המילוי:

לקחת עלי פילו אחד להניח על משטח עבודה, להבריש היטב עם שמן,

להניח מעליו שוב עלה לחזור על אותה פעולה כך שישה עלים לפחות.

לשים חצי מכמות המילוי בקצה לכול רוחב העלה ולגלגל, להניח בתבנית עם נייר אפייה.

לחזור על אותה פעולה לרולדה שנייה באותו אופן.

לחתוך מראש עם סכין משוננת מנות רצויות, להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות,לאפות עד להזהבה.

 

הכנת רוטב פטריות:

לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן כ-10 דקות, להוסיף את המים,  אבקת מרק פיטריות, מלח ופלפל שחור, לבשל עד לקבלת רוטב  סמיך, רצוי להוסיף את הרוטב כשהוא חם על המאפה על-מנת שירטיב את בצק  הפילו

 

 בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם