x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוגת גבינה קלאסית – (תבנית עגולה 28)

 

חומרים לתחתית בצק:

1/2 מרגרינה בלי מלח - עדיף חמאה

2 חלמונים

כוס ורבע קמח תופח

1/4 כוס סוכר

מעט קליפת לימון מגורדת

3-4 כפות קוניאק

 

חומרים למילוי:

4 גביעי גבינה לבנה  5%

1 שמנת חמוצה

כוס ורבע סוכר

6-7 ביצים

1 אינסטנס פודינג וניל

4 כפות קורנפלור

3 שקיות סוכר וניל

 
ציפוי קצפת  (לא חובה מומלץ)
11/2 שמנת מתוקה 
2 שקיות סוכר וניל
כף אינסטנס פודינג וניל

או
פן ההכנה:

ללוש את חומרי הבצק היטב לשטח על  התבנית, לאפות מעט לצבע מוזהב קל.

 

מקציפים את החלבונים והסוכר  לקצף  לא חזק מדי , בכלי נפרד לערבב את שאר החומרים ובתנועות עטיפה להוסיף את

החלבונים המוקצפים עד לקבלת עיסה הומוגנית, לשפוך על הבצק האפוי, לאפות בחום גבוה 10 דקות 

ולהנמיך  לחום ל-170  מעלות,  לאפות כשעה.

 

באמצע האפייה להוציא את התבנית מהתנור לשחרר מעט עם סכין את הדפנות להוצאת האוויר להחזיר לתנור להמשך אפיה.

 

רצוי בגמר האפייה לכבות את התנור ולתת לעוגה להתקרר בתנור.

תוספת לא חובה (מאוד משדרג)
להקציף את השמנת המתוקה + סוכר וניל+ אינסטנס פודינג וניל לקצפת יציבה למרוח על העוגה.

 

 

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם