שושנים עם קצף וניל
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
1 חבילה מרגרינה בלי מלח
30 גרם שמרים
1 כף סוכר
2 חלמונים (צהוב(
2 כפות מים קרים
חומרים למילוי:
4 חלבונים (לבן)
1 כוס סוכר
1 חב' אינסטנס פודינג וניל
אופן ההכנה:
ללוש את חומרי הבצק היטב להכניס למקרר לשעה (עדיף ללילה).
לחלק ל-3 כדורים, על משטח מקומח לרדד כל כדור לעלה דק אך לא גדול מדי.
למרוח שליש מהקרם על כל עלה להשאיר טיפה דפנות נקיות, לגלגל בזהירות כשהתפר כלפי מטה.
לחתוך בסכין חדה פרוסות 2 ס"מ כל אחת ולהשכיבן בתבנית כשהקצף כלפי מעלה, לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב (לא להשחים).
בגמר האפייה רצוי לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית עוד כ-10 דקות ע"מ שלא יצנחו.
אופן הכנת הקרם:
להקציף את החלבונים היטב עם הסוכר, לקראת הסוף להוסיף את האינסטנס פודינג ולהקציף עוד כדקה.
בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן
|