x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

המטבוחה שלי (משודרגת)

            


http://lioraskitchen.koral.co.il/IOS/Users/lioraskitchen.koral.co.il/NewsNetIcons/6325862438.jpg

    

 

חומרים:

 3 ק"ג עגבניות אדומות רכות לבישול, (בעונה רצוי מסוג תמר שיהיו רכות)

 כ-6-7 פלפלים ירוקים חריפים
1 גמבה ירוקה

 ראש שיני שום מקולף

 3/4  כוס שמ

 1 כף פפריקה אדומה

 מלח

 כ-7 שיניים נוספות כתושות לפיניש. (לא חובה זה השדרוג שלי למעשה).

 

אופן ההכנה:

לשרוף את הפלפלים על רשת ברזל מכל הצדדים, להכניס לשקית ניילון לקשור עד שיתקררו ולקלף, (או לחילופין לטגן). אם הפלפלים חריפים מדי אפשר לגרד את הגרעינים ואפילו לשטוף מעט את הפלפלים עם מים.

 

לקלף את העגבניות ולחתוך ל-4  לשים בסיר, לבשל עם מכסה על אש גבוהה 20 דקות בערך (להבה בינונית), להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש מונמכת עד לספיגת רוב הנוזלים.

בשלב הזה להוסיף את השום ואת הפלפלים, לבשל על להבה  מונמכת כל הזמן כאשר 
מידי פעם מועכים עם מזלג. כשאין כמעט נוזלים  להוסיף את הפפריקה האדומה, השמן והמלח. 

 

להמשיך לבשל עד שנשאר שמן צף ללא שום נוזלים, כשלוש עד ארבע שעות על אש נמוכה בערך (להבה הכי קטנה). עד לקבלת מרקם כמו ריבה.

וכאן השדרוג שלי (לא חובה):  לטגן את השום הכתוש לצבע זהוב (לא לשרוף) להוסיף למטבוחה להמשיך לבשל כ-5 דקות נוספות לספיגת הטעם.

 

(זה משדרג את המטבוחה חבל על הזמן) להעביר לקופסה.

 

מי שנבהל מהשמן הצף יכול בשלב זה לסנן את השמן ישר לכיור .

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן  

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם