x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

העוגה של טל

 

עוגת יום הולדת -  עם קרםפריזאי

 עוגת יום הולדת פשוטה שחברתי-שכנתי, ביקשה לנסות להכין לבד עם הדרכה צמודה שלי לבנה שלא אוהב יותר מדי קשקושים. (הקרדיט לגלית)

 

  

 

הכנת הטורט: ((תבנית 26 קפיצית)

7  ביצים גדולות

 כוס ורבע סוכר

 2 כפות מים רותחים

3  כפות קקאו

 4 כפות קמח גדושות

 3 כפות שמן

 1 שקית אבקת אפיה

 

 הכנת הקרם:

2  שמנת מתוקה

 150 גרם שוקולד מריר

 כפית קטנה נס קפה

2  כפיות סוכר

 

ציפוי:

2  שמנת מתוקה

200  גרם שוקולד מריר

 50 גרם מרגרינה

2  כפות מים

 כפית תמצית רום

14  דובדבנים מסוכרים

 

 

 

רוטב לעוגה:

1/2 כוס מים

3/4  כוס מים

1/4 כוס ליקר דובדבנים  (שאני הייתי מוסיפה)

 

אופן הכנת הטורט:  (מומלץ להכין  טורט יום לפני ורק למחרת לקשט)

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים עם מחצית הסוכר היטב, להקציף בנפרד את החלמונים עם שארית הסוכר והמים הרותחים

(המים החמים מגדיל את הנפח וממיס את הסוכר בקלות) עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, להוסיף את  שאר החומרים לחלמונים בלבד לערבב היטב שלא יהיו גושים.

בתנועות עטיפה להוסיף את החלבונים לערבב היטב עד לקבלת עיסה חלקה, לשמן מעט את התבנית לפזר מעט קמח ולנער לכיור את העודפים,

להוסיף את העיסה לתוך התבנית, להכניס לתנור שחומם מראש  ל-180 מעלות לאפות כ-20 דקות, נועצים סכין אם הסכין יבשה העוגה מוכנה

 

אופן הכנת הקרם:

לשים שמנת מתוקה בכלי להניח על האש עד כמעט רתיחה לכבות את האש, לשים את שאר החומרים לערבב כל הזמן עד שכל השוקולד יימס היטב,

לצנן לכסות ולשים במקרר ללילה.

למחרת להקציף עד לקבלת קרם סמיך אך לא סמיך מדי, (הקצפת יתר יכולה לפרק את הקרם(.

 

אופן הכנת הרוטב: 

לשים בכלי את המים והסוכר להביא לרתיחה לבשל כ-10 דקות על אש נמוכה, להוסיף את הליקר ולצנן.

 

אופן הכנת הציפוי:

לשים את חומרי הציפוי בכלי לבשל על אש נמוכה עד להמסה של כל השוקולד. כשמצפים את העוגה הציפוי צריך להיות מעט חם לא רותח.

 

מלאכת ההרכבה:

לחתוך את העוגה ל-2, חלק נשאר בתבנית והחלק השני להעביר לצלחת, עם מברשת להרטיב את 2 החלקים.

 על החלק בתבנית למרוח 2/3 מהקרם להניח מעל את החלק השני, למרוח מעל  ובדפנות את שארית הקרם, לשים בהקפאה ל-1/4 שעה

להוציא מההקפאה לשפוך במרכז העוגה את השוקולד המומס להטות את העוגה מעט לצדדים שהשוקולד יכסה גם את הדפנות.

להדביק מסביב את הדובדבנים, אם אתם יודעים להכין פרח ממרציפן תוסיפו (אם לא ניתן לקנות מוכן.

כתיבה: לקחת כלי עם מים רותחים להכניס כף פונדט (ציפוי סוכר) לכלי יבש להכניס למים להמיס היטב, להכין גביע מנייר פרגמנט לשפוך את הפונדט

לגזור את השפיץ ולכתוב הקדשה. ניתן גם להכין משוקולד לבן במידה ואין לכם את הפונדט.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם