x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

     

קרואסון צרפתי משובח במילוי קרם וניל ופצפוצי שוקולד

 

חומרים לבצק:    (64 יח')                                            

6 כוסות קמח                                                                  3ביצים                                                                  

כוס ושליש חלב פושר                                

30 גרם שמרים טריים                              

400 גרם חמאה מופשרת+כוס קמח            

גרד מחצי לימון

1/2 כפית מלח

1 כוס סוכר

ביצה טרופה למריחה לפני האפייה

  

 אופן הכנת הבצק:

ללוש את כל חומרי הבצק יחד היטב (בלי החמאה), לכסות עם שקית ניילון ולהתפיח היטב.

לחלק ל-2 כדורים שווים. לשים את החמאה בקערה להוסיף כוס קמח לערבב היטב נוצר גוש קמח/חמאה,

לרדד כל כדור בצק בנפרד לעלה עבה מעט להניח מחצית כמות החמאה בכל אחד מהבצק ולקפל ל-4 כמו לבצק עלים,

דהיינו, להביא את החלק השמאלי לאמצע לקפל מעליו את החלק הימני,

לקפל את החלק התחתון לאמצע, להביא את  החלק העליון מעליו (כמו ספר מקופל).

 

לרדד כמה שאפשר בלי לגרום לחמאה לפרוץ החוצה ולקפל שוב.

לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות, לחזור על פעולת הרדוד והקיפול עוד 2 פעמים סה"כ 3 פעמים כולל,

מה שחשוב שלא יראו  את גושי החמאה ושהם נבלעו יפה בבצק.

 

הערה: (הבצק צריך להיות לפחות לילה במקרר(.

 

 

חומרים למילוי קרם וניל

4 כוסות חלב

4 כפות קורנפלור

1 כוס סוכר

כף תמצית וניל

פצפוצי שוקולד

 

הכנת קרם וניל:

לשים בקערה: 3 כוסות חלב, הסוכר והתמצית וניל, להביא לרתיחה, לחוד לערבב את הקורנפלור עם כוס החלב הנותר, לערבב היטב עד שלא יהיו גושים, להוסיף לחלב שרתח, לערבב כל הזמן על אש נמוכה עד שהתערובת תסמיך ולצנן.

 

(נ.ב.כמות זו מספיקה לכל כמות הבצק. אך אם הולכים על מחצית עם מילוי שוקולד , להסתפק בחצי כמות).

 

 

חומרים למילוי קרם שוקולד

1/2 כוס שמנת מתוקה

100 גרם טבעות שוקולד

 

הכנת קרם שוקולד:

לחמם היטב את השמנת מתוקה (לא להרתיח), להוסיף את השוקולד ולערבב היטב עד שלא יישארו יותר גושים, להכניס למקרר להתקרשות.

 

 

סירופ  צמיגי  (ציפוי לאחר האפייה)

1 כוס סוכר

2 כוסות מים

מיץ מחצי לימון

כפית תמצית וניל

  

 

הכנת הסירופ:

להביא לרתיחה את הסוכר, לימון, ומים, להנמיך את האש ולבשל עד לקבלת צבע חום  להוסיף את הווניל.

 

אופן הכנת הקרואסונים: 

לקחת חלק אחד של הבצק לחתוך ל-4 חלקים שווים, לרדד כל חלק על משטח מקומח לעיגול  לא דק, לחתוך ל-4 משולשים וכל משולש ל-2 (יוצא 8 קרואסונים מכל חלק), להניח כפית קרם בקצה הרחב, מעליו להוסיף כ-8-10 פצפוצי שוקולד, לקפל טיפה את הקצוות בצדדים פנימה שהמילוי לא יפרוץ החוצה באפייה, לגלגל עד הסוף.

 

להניח על נייר פרגמנט, לשמור מרווח אחד מהשני, להתפיח היטב. למרוח ביצה טרופה, לאפות בחום בינוני 180 מעלות בתנור שחומם מראש עד לקבלת צבע חום יפה, למרוח עם מברשת את הסירופ החם על הקרואסונים בעודם חמים.

 

אם הולכים על ציפוי שוקולד, להניח כפית מהמילוי בקצה הרחב לדאוג שהקצוות יהיו פנימה ומגלגלים עד הסוף.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם