x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

View Full Size Image    View Full Size Image      

     View Full Size Image    View Full Size ImageView Full Size Image

 

  

קובות מטוגנות

 

חומרים לבצק: ( 90 יח' בערך - תלוי בגודלשתבחרו)

1  קילו בורגול דק

3  פרוסות לחם מושרה וסחוט

 מלח+פלפל

 כף מרק עוף (לא חובה(

 1/4 כוס שמן

חבילת קמח אוסם קטנה

 

חומרים למילוי בשר:

1 קילו בשר טחון

 קילו עד קילו וחצי  בצל קצוץ

 שמן

100 גרם צנובר קלוי מעט במחבת

 מלח+פלפל

 כף מרק עוף (לא חובה)

 כפית בהרט

 כפית  חומץ

 

אופן ההכנה:

לקצוץ את הבצל היטב לטגן עם שמן עד להזהבה להוציא את הבצל ולשים בצד, להוסיף מעט שמן למחבת ולטגן את הבשר עם החומץ כל הזמן עם המזלג עד שהוא מפורר היטב ומטוגן מספיקלהחזיר את הבצל המטוגן והתבלינים

להמשיך עוד מס' דקות, לכבות את האש ולהוסיף את הצנובר.

 

אופן הכנת הבצק:

להשרות את הבורגול עם מים רותחים ולהשהות כשעה, להוסיף את הלחם, שמן, תבלינים וקמח,

להוסיף מים חמים נוספים כמה שנדרש (בערך כמות מים נדרשת סה"כ -6-7 כוסות),  ללוש היטב עד לקבלת בצק לא רך ולא קשה).

לשמן את הידיים כשמגלגלים את הקובה.

 

הערה:

אם יש לכם מכונת בשר חשמלית, ישנו שם חלק קטן מפלסטיק שנמכר עם המכונה והמשמש ליצירת קובות, זה מולבש ומוברג למכונת הבשר

כאשר מוציאים את הרשת והסכין של המכונה.

 

לעומת זאת, אם יש לכם חרט במשפחה תראו לו את החלק הזה (אני בכוונה צילמתי), הוא בודאי יוכל להכין לכם חלק כזה זה פטנט מעולה, אין קובות יותר דקות מזה והעבודה פשוט רצה ולא מעייפת את האצבעות. אפשר להכין ממתכת או מפלסטיק קשיח.

כמו-כן, אני מציעה לכם לקנות מכונת בשר ידנית פשוטה אפילו משוק הפשפשים, זה הרבה יותר נוח, רק תזכרו שיש 2 גדלים אז החרט צריך להתאים את החלק למכונה שתקנו.

 

פשוט מכניסים את הבצק למכונה מלמעלה מפעילים את המכונה (אם היא חשמלית) יוצא מעין שרוול, חותכים את הגדלים הרצויים תוך כדי , עושים הפסקה אחרי כל 10 חתיכות,  סוגרים צד אחד ממלאים בבשר ואז סוגרים את הצד השני היטב,  במידה ואין לכם את החלק, פשוט תעבדו מעט יותר קשה ותעצבו את הקובות ידנית.

 

אופן הכנה ידני: להכין כדורים בינוניים מבצק הבורגול, לשמן ידיים מדי פעם,  להניח את הכדור על האמה של יד ימין וביד שמאל להדק וליצור מעין שרוול שהדפנות שלו יהיו דקות ככל האפשר.

 

להניח על מגש ולהכניס להקפאה לשעה לפחות, לאחר מכן לשחרר מהמגש ולהעביר לשקיות או קופסה

 

להרתיח את השמן (עמוק) היטב ולטגן .

 

הערה: (לא להזיז או להפוך אותם עד שיקבלו  צבע זה עלול לפרק אותם. 

 

בהצלחה רבה! ליאורה

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם