x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

מספאן



מספן / קנידלתכמות ל-50  יחידות)

 

בצק: 

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

 מעט תמצית מיי זהר או תמצית וניל


 כף חומץ

 4 חלמונים

 כמה שנכנס קמח (בערך 3 + כוסות(

 

אופן ההכנה:

 להכין בצק מהחומרים לחלק ל-4 כדורים שווים,

לרדד כל כדור לעלה לקפל כמו לבצק עלים ולתת לנוח כ-10 דקות, לאחר מכן, לרדד כל כדור דק ככל האפשר, על משטח מקומח.

לקרוץ עיגולים בחותכן עגול עם שיניים או לקחת צלוחית קטנה להניח על הבצק ולחתוך עם גלגלת מסביב.

להניח את עיגולי הבצק  על סדין כשהחלון פתוח ע"מ שהבצק יתייבש מעט, כשצד אחד מתייבש  לא הרבה, להפוך לצד שני.

 

מי שיודעת לעצב ידנית את המספאן בבקשה, מי שלא, יש תבניות קטנות ממתכת (רצוי מטפלון המיועדות לכך) (אין צורך לשמן(.

 

להניח את הבצק בתוך התבנית לחתוך את העודפים מסביב, להוסיף כדור בגודל כדור פינג-פונג קטן מהמרציפן,לפזר מעט סוכריות צבעוניות מעל להדק את הסוכריות עם האצבע, לאפות בחום בינוני 175 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה זהוב שנוטה טיפה לחום.

 

אופן ההכנה המילוי:  

לקחת קילו מרציפן ביתי מוכן (ראה מתכון) כולל הלימון והתמציות.

להוסיף 4 חלמונים ו-2 חלבונים  ולעבד היטב.

 אני נוהגת להוסיף 1-2 כפות דבש ביתי סמיך שמכינים בבית ממים, סוכר ולימון (ראה מתכון), זה פשוט הוכיח את עצמו כמוצלח יותר.

 

 העיסה לא צריכה להיות רכה מדי ולא קשה מדי מרקם פלסטלינה כזה שניתן לגלגל כדור בין כפות הידיים בלי שיידבק מדי.

 

אם הולכים על עיצוב ידני, פשוט מניחים כדור מרציפן באמצע הבצק, לעצב 6 קיפולים ביד ימין,עם  אצבע האמה של יד שמאל דוחפים חלק מהמילוי לתוך הקימורים שנוצרו

 

 

   

    

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם