x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

פוקצ'ה איטלקית

 

      

 

החומרים לבצק:

1  ק"ג קמח (רצוי מס' 2 של חב' שטיבל)

50  גרם שמרים

כוסות מים פושרים

 כפית מלח גדושה

 כפית סוכר

3  שיני שום מרוסקות

1/2  כוס שמן זית

 

אופן הכנת הבצק:

 להכניס את כל החומרים למיקסר לעבד 5 דקות על מהירות נמוכה ו-5 דקות  נוספות על מהירות גבוהה לכסות בניילון ולהתפיח, לאחר ההתפחה  ליצור כ-10 עד 12 כדורים ללוש אותם היטב לתת לתפוח שוב, לרדד כל כדור לצורת אליפסה,  להטביע חזק את האצבעות בבצק ליצור חורים כאלה, למרוח  שמן זית בנדיבות על כל אחד, לפזר טיפה עלי רוזמרין מעל.

 

 בשלב הזה ניתן לאפות אותו כך כלחם מי שאוהב תוספות של ירקות, לפזר מתערובת הירקות האפוייםלאפות בתנור שחומם מראש  180 מעלות עד לקבלת צבע חום בהיר.

 

תוספות למילוי:

 

1  חציל, 1 גמבה ירוקה, 1גמבה צהובה, 1 גמבה אדומה, 1 בטטה, 2 בצלים גדולים פרוסים דק, מעט עלי רוזמרין טרי, 2 קישואים.

 

לחתוך את כל הירקות לקוביות להוסיף 1/4 כוס שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, לערבב הכול יחד לאפות בתנור חם עד לריכוך הירקות.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם