x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 









סרטון הדגמה לקיפול החצ'פורי.





חצ'פורי - דק דק - בורקס גרוזיני

בצק:
קילו קמח
1 ביצה
כף שטוחה מלח
2 כפות חומץ 5%
2 כפות שמן
2 כפות וודקה
2 ורבע כוסות מים
1 כוס שמן לשימון הבצק 
10 עיגולי נייר אפיה חתוכים (להפרדת הבצק)

מילוי:
500 גרם גבינת כנען
300 גרם גבינת חמד 16% שומן (או גבינה גרוזינית)
100 גרם גבינה בולגרית 5%
1 קופסה קוטג' (250 גרם)
1 ביצה גדולה
מלח

אופן ההכנה:

1. ללוש את חומרי הבצק היטב כמס' דקות על משטח עבודה, לכסות למנוחה של חצי שעה.

2.  לחלק את הבצק ל-20 כדורים, לכדרר כל כדור היטב, לכסות למנוחה של חצי שעה נוספת.

3. לקמח מעט את משטח העבודה, להניח כדור אחד ולרדד לעיגול בגודל צלחת בינונית, עד 10 עיגולים.          להניח נייר בין העיגולים שלא   ידבקו.  לתת לנוח כ-10 דקות, להפוך את החבילה דהיינו,                            מתחילים מהכדור הראשון שרידדנו שהספיק לנוח בינתיים, וכך עד סיום כל ה-10.

4.  (אני עובדת על מגש פיצה גדול הפוך ממתכת), לקחת כדור מרודד, להחזיק בשתי הידיים בקצוות                 למעלה ולסובב. אחיזה זו גורמת לבצק להימתח כלפי מטה וכשנוצר עלה דק יחסית  מניחים על המגש         וממשיכים למתוח על התבנית ומותחים את כל הקצוות עד הסוף. הקצוות עד הסוף  והכי חשוב זה               לשטח היטב את הקצוות, למרוח שמן  על הבצק.
   
    להביא את הצד השמאלי לאמצע למרוח שמן, להביא את החלק הימני מעל למרוח שמן,
    לקפל את החלק התחתון לאמצע למרוח שמן, להביא את החלק העליון מעל למרוח שמן (מתקבל מעין
    מלבן. לשטחח היטב, להניח מילוי בנדיבות באמצע טיפה מוארך. למתוח את שני הקצוות באלכסון              וליצור   איקס, למשוך את 2 הקצוות השניים  וליצור איקס, להדק היטב את הקצוות שלא יתרוממו                באפייה, למרוח שוב  מעט שמן.

להכין באותו אופן את המחצית השנייה של הבצק.

לאפות בתנור שחומם מראש 190 מעלות למשך 15-20 דקות.

בהצלחה רבה! ליאורה ליליאן     



lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם