x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

מוס טונה בקלתיות

 

 

 http://lioraskitchen.koral.co.il/IOS/Users/lioraskitchen.koral.co.il/NewsNetIcons/5536751962.jpg

 

קלתיות מלוחות (ברקט)

תבניות מתכת אישיות

1 כוס יין לבן

1 כוס שמן

 כפית מלח

 קמח כמה שנכנס

 

אופו הכנת הבצק:

ללוש היטב את חומרי הבצק לתת לבצק לנוח 10 דקות ולחלק ל-3 כדורים, לרדד כל חלק על משטח מקומח לקפל כמו בצק עלים, (לקפל את חציו הימני לאמצע מעליו להביא את החלק השמאלי, לקפל מצד התחתון לאמצע,  לקפל את חציו העליון לאמצע ולקפל כמו ספר, לתת לנוח כ-15 דקות.

 

לקחת חלק אחד ולרדד היטב לעובי 1/2 ס"מ, לקרוץ עיגולים  בכוס גדולה יותר מקוטר התבניות, להניח את הבצק בצורה רופפת לתוך התבניות, לחתוך את העודפים על ידי הנחת כף היד בחוזקה על פני התבניות, לדקור את הבצק מעט עם מזלג, לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.

 

חומרים למילוי:

2 קופסאות טונה בשמן גדולות  מסוננות היטב

1 גביע שלי

1 בצל קטן קצוץ

מלח

פלפל

מעט שמיר קצוץ

2 כפות מיונז

1 כפית מיץ לימון טבעי

2 כפות קטשופ

1 שקית ג'לטין 7 גרם

1/3 כוס מים

 

 

לקישוט:

עיגולי זיתים

עלי שמיר

חתיכות גמבה אדומה

 

אופן הכנת המילוי:

בכלי קטן לערבב היטב מים וז'לטין, להניח על האש לחמם עד שהתערובת תהיה נמסה וחלקה  (אין צורך להרתיח).

 

להכניס את כל החומרים למעבד מזון  (חוץ מהז'לטין והמים), לערבב עד לקבלת ממרח אחיד,

להוסיף את הז'לטין לערבב היטב, למלא את הקלתיות, כשהמילוי נקרש מעט אפשר להכניס למקרר,לקשט בחתיכת גמבה, עלה שמיר ועיגול זית. 

 

בהצלחה רבה! ליאורה- ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם