x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

מופלטה

  

 

חומרים:

קילו קמח

כ-3.5 עד 4 כוסות מים פושרים

כפית  מלח גדושה

10 גרם שמרים

רבע כוס שמן

 

כ-2 עד 3 כוסות שמן לפתיחת הבצק

 

אופן ההכנה:

ללוש את חומרי הבצק כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך אך לא דביק, ליצור כ-30-40 כדורים (תלוי בגודל הכלי שתעבדו איתו). 

לעבד כל כדור היטב בידיים ולהניח בתבנית משומנת היטב .

לכסות בניילון גדול לתת לנוח 10 דקות.

 

לקחת כלי (רצוי סיר מאלומיניום מהפשוטים ביותר המשמש לבישול דגים בעיקר, שלא איכפת לכם ללכלך אותו ולשמור אותו למופלטה כי קשה לנקות אותו אחר כך), עובדים עם הסיר כשהוא הפוך על האש מה שמאפשר למופלטה להיות גדולה ומתוחה.

 

לאחר המנוחה לקחת קערה עם שמן לטבול בה כדור בצק להניח על משטח משומן ולמתוח עם כפות הידיים (לא עם האצבעות)  לגודל הרצוי להניח על הסיר כשהאש דולקת כל הזמן.

 

תשחקו עם האש  פעם להנמיך פעם גבוה, תלוי בזריזות שלכם להכין את הכדור הבא. עם קבלת מעט צבע לעלה הראשון להפוך אותו 

ולהניח מעליו את השני בתור, עם קבלת צבע לעלה השני,  שוב להפוך את השניים ורק לאחר מכן להוסיף את השלישי וכך הלאה, לאחר מחצית הכמות

להוריד לקפל את החבילה ל-2 ולהניח על הסיר שגם הצדדים שלא קיבלו מספיק חום יאפו, לעטוף במגבת נקייה ולהתחיל מחדש עם המחצית השנייה.

 

(רצוי שכדורי הבצק יהיו מכוסים כל הזמן בגלל השמריםהם צוברים גבשושיות שמפריעות בפתיחת הבצק).

 

 מורחים חמאה ודבש, כוס תה עם הרבה נענע, והנה לכם חגיגה.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן     

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם