x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

קלתיות אננס עם ג'לי      

 

 

חומרים לבצק    -    קלתיות מתכת ארוכות או עגולות

 4  כוסות קמח (600 גרם)

200  גרם חמאה או מרגרינה

  קורט מלח

1.5  כפות אבקת סוכר

3-4  כפות מים קרים

 

חומרים למילוי:

1  קופסה אננס חתוך (קופסת שימורים  850 גרם- גדולה)

 שמנת מתוקה  (להכניס להקפאה 10 דקות לפני השימוש ולנער היטב)

1/2  כוס חלב 

קופסה אינסטנס פודינג וניל

2  שקיות סוכר וניל

24  דובדבנים מסוכרים אדומים קטנים (לא חובה)

קופסה ג'לי בזק בטעם אננס

2  כוסות מים רותחים 

 

אופן ההכנה:

ללוש את חומרי הבצק היטב להניח כשעה במקרר (לא חובה אך רצוי), לרדד את הבצק על משטח מקומח לעלה 1/2 ס"מ להניח על התבניות בצורה

רופפת שהבצק יכנס פנימה ועם כף היד ללחוץ לחיתוך שאריות הבצק, לדקור עם מזלג את שטח הבצק, לאפות בחום בינוני עד להזהבה.

 

הערה: אם רוצים שהקלתיות יחזיקו מס' ימים במקרר ולא יירטבו מהפרי, הקרם והג'לי, (לא לשכוח שמדובר בבצק פריך).

להמיס טבעות שוקולד לבן העטב בכלי יבש שמונח בתוך מים חמים (אמבט מרים), לטבול מברשת בשוקולד ולמרוח על כל החלק הפנימי של הקלתיות, להכניס למקרר ל/1/2 שעה להקרשת השוקולד.

 

אופן הכנת הקרם:

להכניס למיקסר את:החלב, האינסנט פודינג, סוכר וניל והשמנת מתוקה, להקציף היטב עד לקבלת קרם יציב, להכניס לשקית זילוף ולזלף קרם לאורך הקלתית.

 לסנן את האננס היטב מהנוזלים, ולמלא את הקלתיות, אפשר לנעוץ אננס כמו קיפוד יש למלא את כל החלל של הקלתית, ובאמצע להניח דובדבן קטן אדום

 

הכנת הג'לי: 

לערבב את הג'לי עם 2 כוסות מים רותחים לערבב כל הזמן שלא יהיו גושים, כשאין אדים ומצטנן מעט לצקת עם כף על כל קלתית על-מנת לכסות את הפרי

(אם הג'לי מתחיל להתקשות להחזיר לחימום קל).

  

ניתן לשים כל פרי אחר, משמש, אפרסק וכד', לכל פרי להתאים את הג'לי המתאים.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם