x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 


בויוס – מאפה טורקי


ו


חומרים לבצק:

1 קילו קמח

כף מלח

3 כפות חומץ

5 כפות שמן

3+ כוסות מים

1.5 כוסות שמן למנוחה בתבנית

אופן הכהכנה:

ללוש היטב את חומרי הבצק, לתת לנוח מעט, לחלק ל-24 כדורים, לעבד אותם היטב לכדורים.

לשים  שמן בקופסה גדולה ומעט שטוחה ולהניח את הכדורים בפנים, לדאוג שהכדורים יהיו מכוסים היטב בשמן לשטח מעט אם יש צורך, לכסות במכסה/ניילון  ולהכניס למקרר למנוחה של  לילה.

להוציא מהמקרר שעתיים י שמתחילים לעבד אותם, ע"מ שהבצק יתחמם בחוץ בטמפרטורת החדר מה שמאפשר פתיחה של הבצק בצורה חלקה יותר.

לשטח ולמתוח על משטח משומן כדור אחד היטב כמו הכנת מופלטה, למרוח בשמן מהתבנית כל הזמן שהבצק יהיה שקוף ככל האפשר,  להניח מילוי בקצה העליון לרוחב לקפל את הקצבות על המילוי לגלגל ולמתוח כל הזמן עד הסוף כמו שמכינים סיגרים או אגרול למשל.

להניח בתבנית של תנור 12 בכל תבנית יטב, על נייר אפיה, לאחר כרבע שעה בתבנית נינן בקלות לעגל לצורת בייגל, למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד לקבלת צבע חום, (בערך 1/2 שעה).

  חומרים למילוי

1 חב' גבינת קשקבל רצוי פקורינו מגורדת 

1 חב' גבינה טוב טעם של טרה

4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומעוכים (פירה)

200-300  גרם גבינת פטה/בולגרים/צפתית מעוך

1 ביצה

מלח לפי הטעם

אופן הכנת המילוי:

לערבב היטב את חומרי המילוי , רצוי להכין  לילה לפני ולהכניס למקרר.

ציפוי:

1 ביצה טרופה

50 גרם שומשום


בהצלחה רבה!ליאורה

 

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם