x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוגת יום הולדת מושקעת

 

     

 

חומרים לטורט:

8  ביצים

 כוס וחצי סוכר

8  כפות גדושות קמח

1  שקית אבקת אפיה

2  כפות שמן

 כף מים רותחים 

 

אופן הכנת הטורט:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים היטב עם 3/4 כוס סוכר, להעביר לקערה, להוסיף את החלמונים לקערת המיקסר ולהקציף  את החלמונים עם כף מים רותחים  3/4+  כוס הסוכר הנותר.

 

להוסיף לחלמונים את שאר החומרים,(אף פעם לא לחלבונים), הקמח, האפייה והשמן, לערבב היטב שלא יהיו גושים ולהוסיף  את החלבונים המוקצפים בתנועות עטיפה עד שכל החלבונים הובלעו היטב בעיסה.

 

להעביר לתבנית משומנת ומקומחת מעט, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 20 דקות, או עד שהעוגה מקבלת צבע יפה ונראית יבשה, כשמכניסים סכין הסכין יוצאת יבשה להוציא מהתנור.

הערה: רצוי תמיד טורט להכין יום מראש זה מקל על החיתוך.

 

 1/2 כוס ליקר תפוזים או ברנדי מהול בחצי כוס מים וכף סוכר -   להרטבת הטורט.

 

קרם -  מילוי בתוך העוגה:

 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 שקית אינסטנס פודינג וניל

 

 

אופן ההכנה: להקציף הכול יחד לקצף יציב וחזק

 

מילוי משמש עם ריבה בתוך העוגה

 1 קופסת משמש (שימורים) לא כפולה

3  כפות ריבת משמש רצוי 777

 

אופן ההכנה:

לסנן את המשמש מהנוזלים, להעביר למעבד מזון ללחוץ בפולסים מס' פעמים עד לקבלת מחית טיפה גרוסה, להמיס את הריבה במיקרו כ-30 שניות לערבב יחד עם המשמש.

 

ציפוי שמנת מתוקה - קישוט חיצוני 

2  שמנת מתוקה

2  שקיות סוכר וניל

3  כפות סוכר

 טיפה צבע מאכל אדום לקבלת צבע ורוד

 

שכבת המרציפן - המונח חיצונית על קוטר העוגה

1/2  ק"ג מרציפן גולמי- לרדד את המרציפן על משטח מקומח באבקת סוכר, לעלה עגול לא עבה, לקחת את תבנית העוגה בה השתמשנו להניח על המרציפן ולחתוך מסביב .

לגלגל,  את המרציפן המרודד על מערוך, להניח את המערוך בקצה העוגה ולהתחיל לשחרר את המרציפן לאט לאט עד שמגיעים לקצה השני.

בשאריות המרציפן מכינים פרח ועלים אם יודעים, אם לא ניתן לקנות מוכן.

 

אופן ההכנה:

 כלל, שמנת מתוקה צריכה להיות קרה מאוד לפני ההקצפה, להכניס את השמנת מתוקה להקפאה של 20 דקות בערך, עד לקבלת שמנת גבישית טיפה, לנער היטב לפני השימוש, להעביר למיקסר ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה, יש להיזהר מהקצפת יתר שעלולה להפוך את הקצפת לחמאה ולפרק את הקרם.

 

בגמר קישוט העוגה יש להשאיר מעט קרם להוסיף טיפה צבע מאכל לעיטור הסיבוב בורוד.

 

 אופן הרכבת העוגה:

לחתוך את העוגה לשניים, עם מברשת להרטיב את שני החצאים במעט ליקר, למרוח את המשמש עם הריבה כשכבה ראשונה על הטורט, מעליו חלק מהקרם וניל. להניח מעל את חצי הטורט הנוסף, למרוח את  הקרם שנותר על העוגה כמה שיספיק.

 

להניח את המרציפן על פני העוגה בדיוק, לחתוך את כל הבליטות המיותרות, להכניס את קצפת לשק זילוף ולקשט, קודם בדפנות ולאחר  מכן על פני העוגה מסביב (ראה בתמונה) להשתמש מעט בקצפת הורודה להשלמת הקישוט, להניח את הפרח למעלה, להמיס שוקולד,

 להכניס לקונוס העשוי מנייר פרגמנט ולכתוב את ההקדשה.   

 

 בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם