x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 


 



ספינג' (סופגניות מרוקאיות)

 

חומרים:

1  קילו קמח

2  כפות שמרים יבשים/או 40 גרם שמרית

5  כוסות מים פושרים

 רבע כוס שמן

 כף  מלח

2  כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למיקסר ועם וו לישה לעבד  כ-5 דקות,  (הבצק צריך להיות רך ונוזלי מעט). לכסות עם ניילון להכניס למקרר ללילה.

 

למחרת לתת לבצק להתחמם היטב בחוץ לפני שמתחילים לעבוד איתו. ללוש שוב ולתת לבצק לתפוח. להכין 2 מחבתות: 1 עם שמן עמוק על להבה בינונית גבוהה, והשני עם מעט שמן ועל אש מונמכת.

להכין קערה קטנה עם מים, להרטיב את הידיים לקחת כדור מהבצק (מבלי לפגוע בתפיחה להשאיר את הבצק תפוח), ליצור חור באמצע ולהניח  על המחבת עם מעט השמן, עד שיתפחו להרים ולהעביר למחבת עם השמן העמוק. לטגן על לקבלת צבע חום יפה.
להניח על נייר סופג. טובלים בצלחת עם סוכר. 


הערה: לא חייבים לתת לבצק לנוח במקרר כל הלילה.
אפשר ללוש, להתפיח פעמיים, להתחיל לעבוד עם הבצק. יוצא מצויין.
 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן  

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם