x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

עוקץ הדבורה   (תבנית עגולה קפיצית 24)

חומרים לטורט:

3 ביצים שלמות

כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1/2 כוס חלב פושר

50 גרם חמאה

כוס וחצי קמח אוסם

 

 

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל במיקסר עד לקבלת מרקם תפוח ובהיר.

לחמם את החלב ולכבות את האש, להוסיף  את החמאה  לערבב היטב עד שהחמאה תימס. וכשהתערובת מתקררת להוסיף את החלב והקמח לקציפת הביצים , ולערבב  היטב בתנועות עטיפה עד שהקמח נבלע ולא נותרו גושי קמח.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-20 דקות בערך, במידה ופני העוגה השחימו והיא עדיין מתנדנדת  ם, לכסות את פני העוגה בנייר כסף ולהמשיך לאפות.

חומרים לציפוי:

2 כפות שמנת רגילה

1/2 חב' חמאה

5 כפות סוכר

1 כף נס קפה

1/4 כוס קוקוס

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנת הציפוי:

לבשל בכלי את כל החומרים עד לנקודת רתיחה ולכבות את האש. כשהעוגה קרה

 

יש למרוח את הציפוי מעל ולהחזיר לתנור ל-10 דקות.

מילוי קרם

1 מיכל שמנת מתוקה

1 שקית אינסטנס פודינג וניל

1 כוס חלב

להקציף הכול יחד עד לקבלת קרם.

אופן הרכבת העוגה: פטנט לשמירת החלק העליון שלא יישבר.

לשחרר את הטורט מהטבעת העגולה (לא את הטורט מהתחתית), לחצות את העוגה בזהירות לשניים , להניח צלחת על פני העוגה (הציפוי) ולהפוך על הצלחת, נוצר מצב שהציפוי מונח על פניו למטה בצלחת,  והחצי השני נשאר בתבנית. למרוח קרם על החלק התחתון  להפוך אותו  על החלק בצלחת, להחזיק כל יחד ולהפוך.

בהצלחה רבה ! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם