x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

  תבשיל שעועית אדומה (פסוליה)

 

<br/><a href="http://i40.tinypic.com/2gubclc.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

 

הגרסה המקורית של תבשיל מרוקאי זה, כוללת שום בלבד, ללא בצל, כוסברה ופטרוזיליה. זו גרסה שלי שטעמתי  פעם ומאוד מצאה חן בעיני, מאז אימצתי אותה.

 

חומרים:

2 כוסות שעועית (מושרית במים לילה)

4-5 חתיכות בשר (רצוי טיפה שמן)

חצי ראש שיני שום מקולף

1 בצל גדול קצוץ

צרור כוסברה קצוצה

צרור  פטרוזיליה קצוצה

1 פלפל אדום יבש או ירוק טרי חריף

1/2 כוס שמן

כף גדושה רסק עגבניות

כף אריסה ביתית אדומה

כפית כמון

כף מרק עוף

כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

תבשיל זה הוא לא מרק שעועית, לכן אין להפריז בכמויות מים, שליש סיר מים בלבד, זהו תבשיל שטובלים בו הרבה לחם 

 (לאוהבי אכילה עם הידיים במיוחד(,אך הוא בעל רוטב סמיך.

 

לבשל את הבשר כ-1/2 שעה, לאחר מכן להוסיף את השעועית, ולהמשיך לבשל עוד כ-1/2 שעה נוספת, (אני מבשלת בסיר לחץ),

 להוסיף את הבצל, השום, פטרוזיליה, כוסברה ופלפל אדום/ירוק.

כשהשעועית מספיק רכה וגם הבשר מבושל היטב, להוסיף את התבלינים ולבשל עוד כ-20 דקות על אש נמוכה.

 

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן

 

 




lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם