x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

                  

   

גרוייז (ממשפחת השבקייה)

 

חומרים:

 3/4 מרגרינה בלי מלח מומסת

1/2  כוס מים

3-4  כוסות קמח (בערך 470 גרם)

1/2  כפית אבקת אפיה

 מס' טיפות מי ורדים (מי זהר) או כף תמצית וניל

1 ביצה

2  כפות חומץ

שמן עמוק לטיגון (מעל חצי בקבוק)

חופן שומשום לבן קלוי

 

 

אופן ההכנה:

 ללוש היטב את חומרי הבצק, לחלק ל-3 כדורים שווים, לתת לנוח 1/4 שעה מכוסה במגבת.

 

לקמח משטח עבודה לרדד כל עלה למלבן דק ככל האפשר, לחתוך (רצוי בגלגלת) למרובעים שווים, לחרוץ  4-5 חתכים לאורך בכל מלבן

לא עד הסוף, בינתיים לחמם את השמן ולהנמיך את האש, (יש אפשרות לקחת פחית שימורים פתוחה משני הצדדים להכניס לסיר השמן

ולתוכה להכניס את הפרח) אם אין כזה, פשוט להחזיק ביד לשחרר לשמן ולשחק עם המזלג לקבלת פרח. , להעביר למסננת ולאחר מכן

לקערה עם נייר סופג.

  

חומרים לדבש:

קילו סוכר

2 כוסות מים

מיץ מ-2 לימונים

 

 

   

 

גרוייז (ממשפחת השבקייה)

 

חומרים:

 3/4 מרגרינה בלי מלח מומסת

1/2  כוס מים

3-4  כוסות קמח (בערך 470 גרם)

1/2  כפית אבקת אפיה

 מס' טיפות מי ורדים (מי זהר) או כף תמצית וניל

1 ביצה

2  כפות חומץ

שמן עמוק לטיגון (מעל חצי בקבוק)

חופן שומשום לבן קלוי

 

 

אופן ההכנה:

 ללוש היטב את חומרי הבצק, לחלק ל-3 כדורים שווים, לתת לנוח 1/4 שעה מכוסה במגבת.

 

לקמח משטח עבודה לרדד כל עלה למלבן דק ככל האפשר, לחתוך (רצוי בגלגלת) למרובעים שווים, לחרוץ  4-5 חתכים לאורך בכל מלבן

לא עד הסוף, בינתיים לחמם את השמן ולהנמיך את האש, (יש אפשרות לקחת פחית שימורים פתוחה משני הצדדים להכניס לסיר השמן

ולתוכה להכניס את הפרח) אם אין כזה, פשוט להחזיק ביד לשחרר לשמן ולשחק עם המזלג לקבלת פרח. , להעביר למסננת ולאחר מכן

לקערה עם נייר סופג.

  

חומרים לדבש:

קילו סוכר

2 כוסות מים

מיץ מ-2 לימונים

 


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם