x
בניית אתרים בחינם
                                     
 ממטבחה של ליאורה ליליאן                               

 

 

          

                                                                                                                    

 

קרני איילה / גרוןלרזאל /  אלקעיבת

לעוגיות אלו יש מס' שמות וגם מס' וריאציות

 

חומרים לבצק                                  : 

1/2  כוסשמן                                                   

 חלמון ביצה                                         

 כף סוכר  

1/2  כוסמים                                          

 2 כוסות ורבע קמח             

 

חומרים למילוי:   

600 גרם מרציפן ביתי

1 ביצה (לא הכרחי) תלוי במרקם בצק השקדים

מי זהר 3-4 טיפות

 

 

 

 אופן הכנת הבצק:

ללוש היטב את חומרי הבצק לתת לנוח 10 דקות, לחלק למספר כדורים לרדד כל עלהולקפל כמו ספר' .לתת לנוח שוב 10 דקות..

  

אפשרות ראשונה:לקחת חלק אחד של הבצק לרדד לעלה בערך 1/2 ס"מ,  לקרוץ עיגולים עם כוס , להניח נקניקמרציפן להדק היטבאת הקצוות שלא יפתחו באפיהלעגל לצורת סהרון. ולאפות כשהתפר כלפימטה. לאפות בחום בינוני עד להזהבה .

 

אפשרות שנייה: לקרוץ עיגולים להניח מילוי בצורת T להדק את הקצוות מתקבלת צורה של אוזן המן, לעסות ביד ולהאריך את הקצוות ולהטות את הקצוות לכיוון אחד, להניח על צד התפר לשטח מעט עם כף היד ולאפות.

 

 אפשרות שלישית: לחתוך למרובעים להניח את המילוי בקצה הקודקוד ולגלגל בצורהמשולשת לעגל לחצי ירח, לאפות בחום בינוני עד לקבלת צבע בהיר (לא להשחים(.

 

 

מילוי:

אם עיסת השקדים רכה ולא קשה מדי  (תלוי בסוג השקדים וכמהזמן שהו במים חמים)  ניתן לוותר על הביצה. תמצית מי זהר, לערבב הכול יחד לעיסה רכה  מעטלהכין נקניקים לא דקים.

 

 

 

ציפוי :אפשרות 1        

להביא לרתיחה 1 כוס מיץ תפוזים טבעי , לקחת עוגייה עם מלקחיים ולטבול במיץ ולאחר מכן באבקת סוכר.

 

ציפוי: אפשרות                      2  

1 חלבון ביצה

חצי לימון טרי סחוט

2-3 טיפות מי זהר

כף שמן למרקם מבריק

אבקת סוכר כמה שצריך   200-300

1-2 טיפות צבע מאכל  במידה ותרצו קעיבת צבעוני                          

 

ציפוי אפשרות 3

4 כפות פונדט (זיגוג סוכר)

1-2 טיפות צבע מאכל

כף מים לדילול מעט של הפונדט

 

 

 

אופן ההכנה ציפוי 2:

בקערה להניח את  החלבון, לימון, מי זהר, צבע מאכל והשמן, לערבב היטב עם כף ולהוסיף אבקת סוכר בין  200-300   גרם או עד לקבלת סמיכות רצויה, דהיינו  כשטובלים את העוגייה הציפוי על העוגייה סמיך מספיק ולא שקוף. לקישוט להניח סוכרייה גדולה מכסף או זהב.

אפשר להשאיר את הציפוי לבן  אך  הזיגוג יהיה צבעוני, דהיינו להוסיף קקאו, או צבע מאכל לעיסה שנשארה להכניס לקונוס מנייר פרגמנט ולזגזג על כל עוגייה.

להניח על נייר לייבוש.

 

אופן הכנה ציפוי 3 :

להמיס 4 כפות פונדט (זיגוג סוכר שנמכר במשקל) + כף מים, בכלי יבש שמונחבתוך סיר עם מים חמים, להוסיף טיפה צבע מאכל, לקחת מלקחיים להחזיק את העוגייהלטבול את פני העוגייה בפונדט המומס, להניח על נייר פרגמנט, לפזר סוכריות מיד לפני שיתייבש, ניתן לזלף שוקולד מומס בצורת זיגזג    לאחר שהפונדט התייבש.

 

הערה:  רצוי לחמם את הפונדט עד שיימס ולכבות את האש כשהכלי של הפונדט כלהזמן במים חמים הרתחה יתרה תגרום לקבלת קרום שגורם לאיבוד הברק של הפונדט. אם העיסה התקשתה ישלהדליק את האש שוב לחמםעד לקבלת נוזל רך.

 

  

בהצלחה רבה! ליאורה-ליליאן


lioragolan53@walla.com
  שם העסק | כתובת | טלפון | אימייל (לחצו "עריכה" כדי לשנות)  
logo בניית אתרים בחינם